Wat is er te beleven?

Wil je op stap, dan is deze plek ook een geschikte uitvalsbasis voor je dosis natuur, cultuur of gastronomie.

Met de voeten

Op enkele honderden meters afstand (bij de kruising van de Tommenstraat en de Repenstraat) kan je aansluiten op de ‘Kluizenaarswandeling’ (6km) of de korte Kluizenaarswandeling (4 km).  Je passeert op beide routes de ‘Kluis van Vrijhern’(greenspot Vrijhern).

Andere greenspots (vertrekpunten voor wandelingen in het groen) in de buurt zijn: Zammelen, Mettekoven, Heks, Grootloon (met wandeling voorbij het ‘doorkijkkerkje’), Rullingen, Munsterbos en Alden Biesen. 

Met de fiets

‘Bast’ ligt vlakbij knooppunten 119 en 130 van het fietsroutenetwerk.

Je trapt 9 km naar Tongeren, 12 km tot in Alden Biesen.

Of je pikt in op de bekende ‘Bloesemroute’(38km) die je door typisch Haspengouwse dorpjes en landschappen via het mooie Borgloon en Kortessem weer terug brengt.

Bij knooppunt 139 kan je de fietsroute ‘Route met PIT’ volgen. Deze brengt je langs kunstprojecten in de open ruimte waaronder het beroemde ‘doorkijkkerkje’.

Op het tractorpad achter het huis passeert de rode lus van de Mountainbikeroute ‘Tumulus’.

Iets verderop in Sint-Huibrechts-Hern kan je aansluiten op de MTB-route ‘De Steegkes’ (Bilzen-Hoeselt).

Met de wagen

Tongeren en Borgloon liggen op een kwartiertje rijden, het centrum van Bilzen op 20 minuten.

Hasselt en Maastricht bereik je in respectievelijk 25 en 35 minuten met de auto.

Haspengouw, natuur in overvloed

‘Bast’ ligt in Hoeselt, aan de poort van Haspengouw, met zijn tientallen kilometers wandel- en fietsroutes door glooiende landschappen met boomgaarden en kastelen.

Volgens velen wereldberoemd als ‘Het Toscane van Vlaanderen’, voor anderen een nog onondekte verrassing.

Culinair & Cultuur

Je bent hier vlakbij Tongeren, de oudste stad van België, met elke zondagochtend zijn bekende antiek- en vlooienmarkt. In de buurt ligt ook Bilzen met de erfgoedsite van ‘Alden Biesen’.

Verder kan je naar Hasselt (25 min.) en Maastricht (35 min.) om te shoppen, wat cultuur op te doen en te genieten van eigentijdse culinaire adresjes.